Véget ért a BORUM, kihirdették az év borait

Március 10-én hirdették ki a 2024-es BORUM díjazottjait a Tokaj-hegyaljai Mádon. A Magyarországi Református Egyház bora címet a Matias pécsi szürkebarátja és Mészáros Pál Ohmerops szekszárdi cuvée-je nyerte, különdíjat a Ferdinánd tokaji aszúja kapott.

A Református Közéleti és Kulturális Alapítvány bora címet Czirmai Csaba Küküllő menti Sauvignon Blanc-ja és Kósik István 3 Tenor fantázianevű bükki cuvée-je nyerte, az 'RKK' édes kategóriában pedig Janka József tokaji szamorodniját találták a legjobbnak.

A BORUM borverseny zsűrijét ebben az évben is a Borászok Barátja, Kovács Pál borakadémikus vezette.

A Kárpát-medencei Református Szőlészek és Borászok Fóruma, a BORUM immár több, mint egy évtizede várja borászokat. Minden találkozót máshol rendezünk meg: idén a Tokaj-hegyaljai Mád és a Mádi Református Egyházközség látott bennünket vendégül.

Véget ért a BORUM, kihirdették az év borait
A Református Gasztrokulturális Programok kiemelt célja, hogy összekösse a Kárpát-medencében élő református élelmiszertermelőket, szakmai és baráti közösséget építve ki köztük, megismertetve őket egymással, az eseménynek helyet adó régióval és az ottani gyülekezetekkel. A Református Gasztrokulturális Programokhoz jelenleg három nagyobb esemény tartozik, melyet évről-évről megrendezünk: a tavaszi BORUM és az őszi Református Ízek Találkozója mellett még a termésért hálát adó istentiszteletre is várjuk a résztvevőket.