Sikeres volt idén is a bibliaolvasás

Pünkösd ünnepe nem tartozik az átlagember számára az ismert egyházi ünnepek közé. Nem olyan, mint a karácsony, vagy a húsvét, amit valóban ünnepel az egész ország. Az egyház születésnapja mostohagyermek ebből a szempontból. Éppen ezért gondoltuk néhány évvel ezelőtt, hogy valamilyen módon felhívjuk az emberek figyelmét a pünkösd csodájára, amit hisszük, ma is átélhetünk.

És valóban így élünk meg minden ilyen alkalmat. Akik már vállalták ezt a szolgálatot és felolvastak a Bibliából a Deák téren sétáló, siető, rohanó embereknek, mind ugyanarról számolnak be: leírhatatlan érzés! A Biblia szava önmagában fejti ki ezt a hatást, függetlenül attól, ki olvassa fel a szöveget. Az emberek megállnak, hallgatják, amíg kedvük tartja, és nem úgy folytatják útjukat, mint ahogyan elindultak otthonról.

Külön örömünkre szolgált, hogy idén felolvasóink szinte az egész délutánt velünk töltötték, majd sokan részt vettek az alkalmat záró ökumenikus zenés áhítaton is. Mint ahogyan az is hozzájárult az esemény sikeréhez, hogy a Református Menekült Misszióval közös kiállítás is helyet kapott a téren.

Noha az időjárás nem volt felhőtlen, a hangulat derűs maradt! Köszönjük a felolvasók szolgálatát azzal a reménységgel, hogy jövőre ismét együtt örülhetünk és adhatunk hálát a Szentlélek ünnepén.

a szervezők