Néven nevezzük?

Alázat, önmérséklet, szerénység, tisztelet – mérvadóak-e a magyar politikusok számára? Erről is eszmét cserél Balog Zoltán leköszönő miniszter és Bogárdi Szabó István református püspök az Újra néven nevezzük című kötet alapján.

Néven nevezzük?

A vitairat legkényesebb kérdéseit járja körül a két református gondolkodó június 13-án, szerdán 17 órakor, Budapesten.

 

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület és a Professzorok Batthyány Köre azzal a céllal fogalmazták meg gondolataikat, hogy párbeszédet kezdeményezzenek a keresztyén értelmiség és a magyar közélet szereplői között. Az nehezen vitatható, hogy a diskurzusnak helye  van, de vajon egy ilyen kötet a legmegfelelőbb eszköz a vita elindításához? A keresztyén értelmiség általános véleményét foglalja össze az anyag?

 

„A szabadság és a tudás felelősséggel jár, ennek figyelmen kívül hagyása rövid és hosszú távon káros hatással van a társadalomra. Elemzésünket a négy sarkalatos erényre, az igazságosságra, a mértékletességre, az erősségre és az okosságra építjük. Ezek fényében igyekeztünk objektívan értékelni a mai magyar társadalomban észlelhető jelenségeket, valamint irányt jelölni a keresztény gondolkodású közéleti szereplők számára.”

 

Jelentkezés a képre kattintva!

 

Helyszín: 1092, Budapest, Ráday utca 28.

Időpont: 2018. június 13., szerda 17:00

 

Szeretettel hívunk és várunk. A belépés ingyenes. Kérjük, tartsd tiszteletben, hogy az esemény nem sajtónyilvános.