Jótékonysági koncert Kodály Zoltán születésnapján!

Más darabok mellett Kodály Zoltán száz éves műve, a Psalmus Hungaricus is felcsendül a Központi Református Kórus (KRK) december 16-i adventi hangversenyén. A Budapesti Pozsonyi úti Református templomban rendezett jótékonysági koncertet a Református Közéleti és Kulturális Alapítvány (RKK) szervezi.

Jótékonysági koncert Kodály Zoltán születésnapján!

A KRK szokásos adventi koncertje különleges napra esik: december 16-a, Kodály Zoltán születésnapja. A református kórus már régóta készül arra, hogy a koncerten más, az adventi elcsendesedésben segítő darabok mellett előadja Kodály száz éves zsoltárfeldolgozását, a Psalmus Hungaricust. Mivel a darab nagy apparátust igényel, a hangversenyen más kórusok is közreműködnek. Énekel még a Műegyetemi Kórus (karnagy: Vida Györgyi), a Pesterzsébeti Városi Vegyeskar (karnagy: Pálffi Krisztina) és a Soli Deo Glória Kamarakórus (karnagy: Temesvári Mónika). Az esten a Műegyetemi Szimfonikus Zenekar muzsikál (karmester: Erdélyi Dániel). A szólista Bartos Barna operaénekes lesz, vezényel: Erdélyi Dániel.  Orgonán közreműködik: Szotyori Nagy Gábor.

A koncert jótékonysági célokat szolgál, az adományokat a kárpátaljai Bene-Csetfalva-Sárosoroszi Református Társegyházközség támogatására gyűjtjük. Adományaikat "Kárpátalja" jeligével a 11713005-20544351 számlaszámra is eljuttathatják.

 

Helyszín: Pozsonyi úti Református Egyházközség (1133, Budapest Pozsonyi út 58.)

Időpont: 2023. december 16., 18:00

 

 

Fotó: Vajda László - Pozsonyi úti Református Egyházközség