Gyere Szárszóra önkéntesnek!

2022. augusztus 11-14. között Téged is vár a Reformátusok Szárszói Konferenciája - a találkozó teljes időtartama alatt szállást, teljes ellátást, útiköltség-térítést és egyenpólót biztosítunk Neked!

Gyere Szárszóra önkéntesnek!

 

Nyár végén újra megnyitja kapuit az RSZK: remek beszélgetések, parázs viták, fontos konklúziók. Szárszó 2022 – együtt, biztonságban.

 

A konferencia témája: Mi, reformátusok - magyar református nemzetstratégia

 

A magyar reformátusságnak történeti hagyománya a nemzetmegtartásra irányuló létszemlélet. Az élő hit, az egyházszervezet, a kultúrában és a művelődésben tükröződő református identitás szerepe a nemzeti sorskérdések iránt érdeklődő keresztyén ember előtt nemzetstratégiai jelentőségű kérdésekként jelennek meg. Milyen megalapozással, milyen jellegű szemlélettel, hogyan folytatható a mából ez az évszázados felelősségű hagyomány? Milyen elemekkel egészülhet ki gondolkodásunk, ha mi, reformátusok, a magyarság jövője kapcsán egyházunk és a magyar nemzet tagjaiként intézményi és személyes felelősségünk feladatait próbáluk meg együtt számbavenni?

Programbeosztás: 

Évről-évre visszatérő kérés volt, hogy szervezzünk olyan programokat, melyekkel nem csak a témát, hanem egymást is jobban meg lehet ismerni. Örömmel jelentjük be, hogy idén ennek a kérésnek eleget téve a konferencia szerkezete is megváltozik: a főelőadások előtt és után vezetett kiscsoportokban lehet majd elmélyülni a témában. A nap közös, kiscsoportos bibliakörrel kezdődik majd, majd előadással és kerekasztal-beszélgetéssel folytatódik. Délutánonként kiscsoportos témafeldolgozással és záróáhítattal készülünk, a rendezvény utolsó napján, vasárnap délelőtt pedig a hagyományoknak megfelelően a résztvevők egy közös, záró istentiszteleten lehetnek lelki közösségben.

 

 

Időpont: 2022. augusztus 11-14., csütörtök 11 órától előre láthatóan vasárnap délig

HelyszínBalatonszárszói Soli Deo Gloria Családi Hotel és Konferencia-központ; 8624, Balatonszárszó, Csárda u. 41.

Szállás és étkezés: Az esemény teljes ideje alatt szállást és napi háromszori étkezést biztosítunk. Felhívjuk figyelmedet, hogy az elhelyezés többágyas szobákban történik. A szállások megközelítését minden résztvevőnek egyedileg kell megoldania, de az utazás megtérítését a szervezők vállalják.

Jelentkezési határidő2022. július 7. A programra történő jelentkezéssel minden résztvevő elfogadja, hogy a határidő után történő módosítási kérést a szervezőknek nem tudják figyelembe venni.

Életkori megkötés: a rendezvényre 18 év feletti önkénteseinket várjuk!

 

Jelentkezni IDE kattintva lehet.

 

Ami az önkéntesekre vár(hat):

  • regisztráció segítése
  • előadások, beszélgetések lebonyolításának segítése (előkészítés, mikrofonozás)
  • segítség a helyszínek berendezésében
  • résztvevők informálása a helyszínen (pl.: hol a szállásom? hol lesz az előadás?)

További információ:

e-mail: szarszo@reformatus.hu

telefon: +36-30-851-78-25 (Zila Gábor ügyvezető)

 

A program a Magyarországi Református Egyház és a Károli Gáspár Református Egyetem támogatásával, a Református Közéleti és Kulturális Alapítvány szervezésében valósul meg.

 

 

A cikkhez és videóhoz felhasznált fotók: reformatus.hu

Adatvédelmi nyilatkozat - 2022