BORUM 2022

Ha a szabályozások lehetővé teszik, idén már személyesen is tudunk találkozni! Jöjjön el március 4-6. között Alsóörsre és Felsőörse, és legyen tagja egy összetartó, áldott szakmai közösségnek!

BORUM 2022

A BORUM, a Kárpát-medencei Református Szőlészek és Borászok Fóruma 2013-ban indult útjára. Mindegyik találkozót más-más történelmi borvidéken rendeztük meg. Idén a Balatonfüred-csopaki borvidékbe tartozó Alsóörse és Felsőörsre várjuk a BORUM tagjait. A programra ellátogatók szakmai előadások segítségével ismerkedhetnek meg a legújabb borászati trendekkel, lehetőségekkel.

Természetesen idén is lesz borverseny, mely egyszerre lehetőség és kihívás: a Kovács Pál vezette szakmai zsűri döntése alapján a nyertes italok méltán viselhetik majd egy évig a Magyarországi Református Egyház bora és a Református Közéleti és Kulturális Alapítvány bora kitüntető címet.

Időpont: 2022. március 4-6. (péntek-vasárnap)

Helyszín: Alsó- és Felsőörs (Magyarország)

Jelentkezés: 2022. február 13-ig a jelentkezes.reformatus.hu linken megnyíló űrlap segítségével.

 

A rendezvényen megszervezzük a fehér-, rozé- és vörösborok versenyét. A verseny utolsó napján minden kategóriában győztest hirdetünk: a kategóriagyőztesek közül a szakmai zsűri visszakóstolással választja ki a verseny nyertesét, mely a “Magyarországi Református Egyház Bora - 2022” címet viselheti majd. Idén már harmadik alkalommal a kistermelők számára is külön versenyt hirdetünk: a legjobb forgalombahozatali engedély nélküli bor a „Református Közéleti és Kulturális Alapítvány Bora - 2022” címet érdemli ki.

Hozzájárulási díj a programhoz (magában foglalja mindhárom napon a programon való részvételt, szállást és ellátást): 17.000 Ft/ fő

Aki csak szombaton venne részt: (kizárólag a délelőtti előadásokon, az ebéden és a délutáni pincesétán való részvétel): 10.000 Ft/ fő

Borverseny nevezési díja: 3000 Ft/ bor (tételenként 2-2 palackot kell a zsűri rendelkezésére bocsátani).

Tisztelettel felhívjuk a figyelmét, hogy a helyszínen az átváltás nehézsége miatt csak forintot áll módunkban elfogadni. Ezen kívül bankkártyával való fizetésre is van lehetőség - ez semmilyen plusz költségbe nem kerül.

A jelenlegi és február 15-étől érvényes egészségügyi szabályok értelmében a rendezvényen kizárólag érvényes védettségi igazolvány (három oltás, vagy ha valaki a másodikat 6 hónapon belül kapta) birtokában lehet résztvenni. Határon túli testvéreinket az országba való érvényes belépési szabályok figyelembe vételével tudjuk fogadni. 

Jelentkezés: 2022. február 13-ig a jelentkezes.reformatus.hu linken megnyíló űrlap segítségével.

Először regisztrálni kell az oldalon, majd utána bejelentkezni az e-mail címmel és jelszóval. Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy egy regisztrációhoz csak egy személy jelentkezését tudjuk figyelembe venni, minden egyes személynek külön regisztráció kell!

A jelentkezési felületen bankkártyával is ki lehet egyenlíteni a részvételi díjat. Kérünk mindenkit, hogy lehetőség szerint bankkártyával fizessen – ez ugyanis semmilyen plusz költségbe nem kerül.

A programra történő jelentkezéssel minden résztvevő elfogadta, hogy a 2022. február 13-i határidő lejárta után a szervezőknek nem áll módjában az eseményre befizetett hozzájárulást visszautalni. Kérjük továbbá, hogy a gyorsabb ügyintézés érdekében az eseményre hozzák magukkal az átutalásról szóló banki bizonylatot!

Tisztelettel várjuk a 2024-es BORUM helyszínére a meghívásokat. Kérjük, hogy ezzel kapcsolatban vegyék fel velünk a kapcsolatot a borum@reformatus.hu –ra írva 2022. február 28-ig.

A Református Gasztrokulturális Programok kiemelt célja, hogy összekösse a Kárpát-medencében élő református élelmiszertermelőket, szakmai és baráti közösséget építve ki köztük, megismertetve őket egymással, az eseménynek helyet adó régióval és az ottani gyülekezetekkel. A Református Gasztrokulturális Programokhoz jelenleg három nagyobb esemény tartozik, melyet évről-évről megrendezünk: a tavaszi BORUM és az őszi Református Ízek Találkozója mellett még a termésért hálát adó istentiszteletre is várjuk a résztvevőket.

Adatvédelmi tájékoztató - BORUM 2022

Bor nevezési lap - 2022

Borverseny szabályzat 2022