Bibliaolvasás 2013

„halljátok… az igéket”

 

A 2013-ban immáron ötödik alkalommal kerül sor ökumenikus bibliaolvasásra Budapesten. A rendezvény alapgondolata, a pünkösd csodájára emlékezve valóságosan kivinni az utcán járó emberek közé a Szentírás szavait.


Bibliaolvasás 2013


A rendezvényt a Református Közéleti és Kulturális Központ, a Magyar Bibliatársulat, a Kálvin Kiadó és a Luther Kiadó közösen szervezik. A Bibliát gimnazisták, egyetemisták, közéleti személyiségek (művészek, sportolók, politikusok stb.) és egyházi szervezetek tagjai olvassák fel, a pünkösdi események leírásához híven, több nyelven. Ahogyan azt már a tavalyi évben is tettük, idén ugyancsak szeretnénk egy téma köré fonni a felolvasandó igéket. Mostani témánkat a Református Menekült Misszióval együtt szervezett kiállítás adja, amely a bibliaolvasás napján ugyancsak megtekinthető lesz a Deák téren. 2013 témája: „Jövevény voltam és befogadtatok…” (Mt 25,35)

A rendezvény időpontja:

2013. május 20. Pünkösd hétfő, 14:00-17:00


A rendezvény helyszíne: Deák téri evangélikus templom lépcsője 


A bibliaolvasást ökumenikus, zenés áhítat zárja. Igét hirdetnek Kiss Ulrich (katolikus), Koczor Tamás (evangélikus) és Pecsuk Ottó (református) lelkészek.

 

Célunk: Pünkösd a Szentlélek kitöltetésének az ünnepe a keresztyén egyházi naptárban. Gyakorlatilag ennek az eseménynek köszönhető az egyház léte, a hit maga. Mégis úgy tűnik, ez az ünnep nem kapja meg az őt megillető figyelmet. Akciónkkal szeretnénk tudatosítani az emberekben, hogy a Lélek ma is képes megszólítani, akit csak akar, és amikor csak akarja – akár az utcán séta közben, vagy éppen egy kávézóban ücsörögve is.

Ehhez nem kell más, csupán olvasni vagy éppen felolvasni Isten Igéjét. A Biblia korában e két tevékenység egyet jelentett. Éppen ezért várunk mindenkit szeretettel (fel)olvasni és hallgatni, beszélgetni és örülni a Pünkösd ajándékának.

 

Mindenki részvételére számítunk, akinek fontos, hogy a Bibliát minél többen olvassák és tanuljanak Isten igéjéből.

Kérjük, részvételi szándékát az rkkk@reformatus.hu, vagy azinfo@bibliatarsulat.hu címen jelezze.

 

„Legyen ott, ne gondoljon arra, hogy majd mások jönnek, mert ők is így gondolják!”

 

 

 

Üdvözlettel

 

 

Dr. Pecsuk Ottó                                                      Dr. Kókai Nagy Viktor

A MBTA főtitkára                                                     Az RKKK megb. ig.