RKK 2020

Ha minket választanak, idén sem fognak unatkozni: tartalmas programok, áldott közösség vár mindenkire 2020-ban.

RKK 2020
  • BORUM – 2020. március 6-8., Erdőbénye

A Kárpát-medencei Református Szőlészek és Borászok Fóruma 2013-ban indult útjára. A program kiemelt eleme az általunk szervezett borverseny, mely egyszerre lehetőség és kihívás is. Ide mindenki a legjobb borokkal készül, hiszen a nyertes ital méltán viselheti a “Magyarországi Református Egyház bora” címet. Idén ráadásul új kategóriával is bővül majd a verseny, a „Református Közéleti és Kulturális Alapítvány” bora címet kifejezettem kistermelőknek ajánljuk fel. Információ és jelentkezés: borum.reformatus.hu

 

  • Az Egységnap hetéhez kapcsolódó programok– ELHALASZTVA

2009. májusában újra egyesült a Magyar Református Egyház. A Kárpát-medencei reformátusok ezt egy fesztivállal ünneplik meg, idén az erdélyi Marosvásárhelyen. A szervezésben alapítványunk több programmal is részt vesz, mely közül kiemelendő a Károli Gáspár Református Egyetemmel és a Protestáns Teológiai Intézettel közös konferencia.

 

Reformátusok Szárszói Konferenciája – 2020. augusztus 27-30., Balatonszárszó

A Magyarországi Református Egyház és a Református Közéleti és Kulturális Alapítvány 2016-ban indította újra ezt a nagy múlttal rendelkező programot. Szárszó régről hozott öröksége a református értelmiség párbeszéde, amely nem pusztán elemzője, de alakítója is a hazai közéletnek. A tavalyi év előadásai a szarszo.reformatus.hu oldalon nézhetőek vissza.

 

Református Ízek – 2020. október 2-4., Hegyközszentmiklós

A Református ízek találkozóját 2018-ban rendeztük meg először, a horvátországi Kopácson. A 2018-as program középpontjában a fűszerpaprika múltja, jelene és a rá épülő ételek álltak, míg 2019-ben az ökológiai gazdálkodás volt a téma Hajdúnánáson. Idén az erdélyi Hegyközszentmiklós látja majd vendégül a programot.

 

Hálaadó istentisztelet – 2020. ősze

Ősz végén azért gyűlünk össze, hogy egy úrvacsorás istentisztelettel adjunk hálát az idei termésért.

 

Zenés beszélgetések Karasszon Eszterrel – első alkalom: 2020. február 8.

 „Sokszor azt tapasztalom a színpadon, hogy a hallgatóság és mi, előadók nagyon távol vagyunk egymástól – fizikailag és lelkileg is. Az emberek feszengenek, kényelmetlenül érzik magukat: nem biztosak abban, mi a megfelelő öltözet, nem ismerik az elhangzó darabokat és a hangszereket, vagy éppen köhinteni sem mernek. Ezeken szeretnék változtatni a beszélgetések segítségével, az a célom, hogy aki ellátogat rájuk, jó érzéssel és feltöltődve távozzon. A legfontosabb, hogy ezek az alkalmak nem koncertek, hanem valódi beszélgetések, ahol együtt vagyunk, bemutatjuk a hangszereket és a műveket, melyekkel kapcsolatban bárki felteheti a kérdéseit.” (Részlet a Karasszon Eszterrel készült interjúból.)