Református Ízek Találkozója

Idén ismét a Hajdúságba hívjuk a református termelőket és fogyasztókat: 2023. október 21-én a hajdúnánási Ligetben református kirakodóvásárral, főzőversennyel és kóstolással várunk mindenkit.

Református Ízek Találkozója

Két nap, két helyszín – idén ismét megrendezi a Református Közéleti és Kulturális Alapítvány a Református Ízek Találkozóját Hajdúnánáson. A szombati napon az esemény a város legújabb rendezvényhelyszínén, a Ligetben várja az érdeklődőket. Az ide ellátogatókat református kirakodóvásár, főzőverseny és népi játékok is várják majd, melyeken nem csak a találkozónak helyet adó város gasztronómiai értékeit, hanem a hajdúnánási reformátusok vendégszeretetét is megtapasztaltatják. 

A Református Ízek Találkozója a szokott módon, a vasárnapi úrvacsorás istentisztelettel ér véget a hajdúnánási református templomban.

 

A Református Gasztrokulturális Programok kiemelt célja, hogy összekösse a Kárpát-medencében élő református élelmiszertermelőket, szakmai és baráti közösséget építve ki köztük, megismertesse őket egymással, az eseménynek helyet adó régióval és az ottani gyülekezetekkel. A programsorozathoz jelenleg három nagyobb esemény tartozik, melyet rendszeresen megrendeznek: a BORUM református borverseny és a Református Ízek Találkozója mellett az éves termésért hálát adó istentiszteletre várja a Református Közéleti és Kulturális Alapítvány a résztvevőket.

 

A program szervezője a Református Közéleti és Kulturális Alapítvány, házigazdái és vendéglátói a Hajdúnánási Református Egyházközség és Hajdúnánás városa. Az esemény ingyenes, de a főzőverseny finomságait kizárólag az 500 forintos támogatói jeggyel rendelkezők számára tudjuk korlátozott mennyiségben biztosítani.

 

Helyszín: szombaton a hajdúnánási Liget, vasárnap a hajdúnánási református templom

Időpont: 2023. október 21-22. (szombat-vasárnap)

Program:

 • Szombat - hajdúnánási Liget
  • 09:00: Kirakodóvásár és főzőverseny
  • 10:45-11:00: Népdalok citerán
  • 11:45-12:00: Népdalok citerán
  • 12:00-15:00: Ebéd, elkészült ételek zsűrizése, beszélgetés, portékázás
 • Vasárnap - hajdúnánási református templom 
  • 10:00:  Hálaadó istentisztelet, újbori úrvacsora (Hajdúnánási templom)

 

A főzőversenyre még várjuk a csapatok jelentkezését! Érdeklődés és jelentkezés az rkk@reformatus.hu -ra írva lehetséges, október 14-ig. A versenyre bármilyen, a helyszínen főzött étellel lehet nevezni. A szükséges húst és fát a szervezők – kizárólag előzetes egyeztetés alapján – biztosítják. A főzéshez szükséges többi alapanyagról és eszközről (bogrács, állvány, stb.) a versenyzőknek kell gondoskodni. Az elkészült „versenyműveket” a rendezvényre kilátogatók 500 forintos támogatói jegy ellenében, korlátozott mennyiségben kóstolhatják meg.

 

Szeretettel hívunk és várunk minden református termelőt. Kérjük, hogy részvételi szándékukat az rkk@reformatus.hu-ra írva jelezzék.

Fotó: Szarvas László