Összefogás az újrakezdésért

Nemzedékek óta nem tapasztalt fenyegetéssel néz szembe a világ, amelynek legyőzésén fáradoznak az egészségügyben dolgozó szakemberek.

Összefogás az újrakezdésért

Kedves Testvérek!

 

Nemzedékek óta nem tapasztalt fenyegetéssel néz szembe a világ, amelynek legyőzésén fáradoznak az egészségügyben dolgozó szakemberek és állami vezetők egyaránt. A Magyar Kormány intézkedései megalapozottak és szükségesek ahhoz, hogy megállítsuk a járványt. Korábban azt kértük a gyülekezetektől, hogy szüneteltessék az egyházi közösségi alkalmakat, mert elsődleges szempont a református testvéreink, és az összes magyar ember egészségének védelme.

 

Ugyanakkor a szükséges korlátozások sok ember életét érintik egzisztenciálisan. Egyházunk tagjai és a gyülekezetek is nehéz helyzetbe kerültek. Sokan a munkahelyük megmaradása miatt aggódnak, mások már el is vesztették a néhány nappal korábban még biztos megélhetésüket. Ezért segélyalapot hozunk létre, amelyből támogatni tudjuk az anyagilag nehéz helyzetbe került testvéreinket határainkon innen és túl. Ebből az alapból a bajba jutottak újrakezdését szeretnénk támogatni.

 

Ezt az összefogást a Magyar Református Szeretetszolgálattal együttműködve kívánjuk megvalósítani. Kérjük a Testvéreket, hogy a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány bankszámlaszámára küldjék adományaikat: 10702019-85008898-51100005 (CIB Bank). A közlemény rovatban kérjük feltüntetni: „Összefogás az újrakezdésért”.

A befolyó összegből olyan, a mindennapi életvitelhez tartozó szükségleteket fedez majd a Szeretetszolgálat, mint az alapvető élelmiszerek, tisztító- és tisztálkodási szerek, valamint a krízisbe kerülő családok lakhatási kiadásainak támogatása az Együtt a lakhatásért program keretében.

 

Kérjük a Testvéreket, imádkozzanak a betegek gyógyulásáért, a felelős vezetők bölcs döntéseiért és a járvány megfékezésén fáradozó egészségügyi dolgozókért.

 

Köszönjük a támogatását. Áldás, békesség!

 

 

Budapest, 2020. március 18.

 

 

 

 

 

A Magyarországi Református Egyház Zsinatának Elnöksége