Kiváló magyar borászatok kaptak csúcsbor minősítést a Debreceni Bormustrán

Idén először a Kárpát-medencei Református Szőlészek és Borászok Fórumának, a Borumnak a nyertesei meghívást kaptak a Debreceni Bormustrára.

 

Kiváló magyar borászatok kaptak csúcsbor minősítést a Debreceni Bormustrán

 A XII. Debreceni Bormustrát november utolsó szombatján a Debreceni Borbarátok Társasága és a Debreceni Borozó folyóirat idén egy vadonatúj helyszínen, Debrecen legmodernebb közösségi terében, a Csokonai Fórumban tartotta meg. 

 

Magyarország egyik legnagyobb vidéki bor seregszemléjén Kovács Pál borakadémikus, Borászok Barátja-díjas főszervező köszöntötte a közel félezer megjelent vendéget. A szakember kiemelte: a Debreceni Borozó magazin 2012-ben határozta el, hogy a vaktesztjein legjobban szereplő pincészeteknek lehetőséget kínál arra, hogy minden év novemberében a nagyközönségnek is megmutathassák legszebb boraikat. Ennek köszönhetően, évente egy alkalommal Magyarország TOP 20 borászata hozza el díjnyertes borait a cívis városba, azokat, amelyek az újság bortesztjein a legjobban szerepeltek. Rajtuk kívül meghívást kaptak a Debrecen Város Bora kitüntető címmel rendelkező pincészetek, az Országos Bio Borverseny győztes borászatai és most először a Kárpát-medencei Református Szőlészek és Borászok Fórumának, a Borumnak idei nyertesei. 

 

Fotó: Németi Attila Viktor, a Debreceni Borozó