Jótékonysági koncert

A Nyilas Misi Ösztöndíjprogramot támogathatjuk, ha ellátogatunk az Ábrahám Márta és az Ábrahám Consort jótékonysági koncertjére.

Jótékonysági koncert

A Magyar Református Szeretetszolgálat és a Református Közéleti és Kulturális Alapítvány mindenkit szeretettel hív október 25-én az Ábrahám Márta és az Ábrahám Consort jótékonysági koncertjére. A koncert ingyenes, de kérjük, hogy adományaikkal támogassák a Nyilas Misi Ösztöndíjprogram megvalósulását.

A Református Szeretetszolgálat Nyilas Misi Ösztöndíj Programja keretében évről-évre olyan tehetséges fiatalokat támogat szerte a Kárpát-medencében, akik hátrányos helyzetük miatt segítség nélkül nehezebben tudják a kitűzött céljaikat megvalósítani, tehetségüket kibontakoztatni. A program mottója az, hogy a „tehetség kincs”. Az ösztöndíj abban segíti a fiatalokat, hogy szűkös anyagi körülményeik miatt ne maradjanak le a lehetőségekről, hanem különórákat, versenyre nevezési díjakat fizethessenek be vagy eszközöket, felszereléseket, ruházatot vásároljanak.

A koncerten az Ábrahám Márta és az Ábrahám Consort korhű hangszereken, hitelesen szólaltatja majd meg a reneszánsz, barokk és klasszikus szerzők műveit: többéves kutatómunka eredménye a letisztult egyéni előadói stílus és maníroktól mentes hangzás. Az együttes repertoárja elsődlegesen Johann Sebastian Bach műveit helyezi a középpontba, de állandó műsorán tartja A. Vivaldi, A. Corelli, G. Tartini, H. Purcell, G. F. Handel műveit, melyek kultúrtörténeti háttérét is megvilágítja.

 

Időpont: 2018. október 25. (csütörtök) 18 óra

Helyszín: Dunamelléki Református Egyházkerület díszterme (1092 Budapest, Ráday u. 28.)

További információk az ösztöndíj programról és a koncertről: www.jobbadni.hu