Bibliaismereti verseny középiskolásoknak

A Magyar Bibliatársulat egy egészen rendhagyó versenyt hirdet meg a középiskolások számára. A verseny célja alapvetően a Biblia alaposabb megismerése, mindazonáltal ez nem egészen hagyományos módon történik.

A fiatalok egy un. QR kód segítségével tudnak belépni a játékba, ami egy internetes címre mutat. Ezen a címen egy képet, egy zeneművet vagy éppen egy filmrészletet fognak találni, ill. egy kérdést, ami alapján elindulhat a keresés. Ezek alapján a versenyzőknek el kell jutnia egy pontosan meghatározott szóig a Biblia szövegben, amit aztán egy keresztrejtvénybe illesztve juthat el a megoldásig. Talán kissé komplikáltnak hangzik mindez, de ha az első feladványt megoldotta az ember, utána már csak a leleményességén múlik, milyen gyorsan fejti meg a többit.

A verseny 9 héten keresztül zajlik majd és az első feladványt a sikeresen regisztrálók 2015. március első hetében kapják meg mailben. Az ünnepélyes eredményhirdetésre pedig 2015. május 25-én kerül sor a Kálvin téri templomban a pünkösdi bibliaolvasás rendezvény keretében. A versenyre február 20-ig lehet jelentkezni a www.bibliatarsulat.hu internetes oldalon, ahol további részletek találhatóak a játékkal kapcsolatban.

A versenyre minden középiskolás jelentkezhet felekezeti hovatartozástól függetlenül és nem csupán egyénenként lehet versenyezni, hanem ifjúsági csoportok közösen is indulhatnak a versenyen. Itt egyetlen egy megkötés van, a csapat nem lehet több 6-8 főnél.

A versenyen helyes megfejtést beküldők között értékes ajándékokat sorsolunk ki.

Minden vállalkozó kedvű fiatalt várunk.

 

 

 

                                                                                                Magyar Bibliatársulat Alapítvány
Bibliaismereti verseny középiskolásoknak