Alsóörsön és Felsőörsön versenyeztek a református borászok

Idén 10. alkalommal mérhették össze termékeiket a református borászok: ebben az évben a Budaházy-Fekete Kúria sárgamuskotálya, valamint Mészáros Pál Ohmerops Cuvée-je érdemelte ki a Magyarországi Református Egyház bora címet. A Református Közéleti és Kulturális Alapítvány borának idén Kósik István Három tenor-ját és Czirmai Levente szürkebarátját választotta a zsűri.

Alsóörsön és Felsőörsön versenyeztek a református borászok

Nagy várakozás előzte meg a jubiláló BORUM-ot, a Református Szőlészek és Borászok Szakmai Fórumját. A tavaly a vírushelyzet miatt a személyes találkozó elmaradt, csak a borversenyt lehetett megrendezni, idén ezért mindenki kettőzött erővel készült a Balaton-felvidéken megtartott rendezvényre. A 3 napos eseményen szakmai programok, pincelátogatások és helytörténeti előadások segítségével ismerhették meg a résztvevők az idei helyszínt, Alsóörsöt és Felsőörsöt.

 

A Kovács Pál vezette szakmai zsűri döntése alapján idén a Budaházy-Fekete Kúria sárgamuskotálya (Tokaj-hegyalja), valamint Mészáros Pál Ohmerops Cuvée-je (Szekszárd) érdemelte ki a Magyarországi Református Egyház bora címet. A Református Közéleti és Kulturális Alapítvány borának idén Kósik István Három tenor-ját (Bükki borvidék) és Czirmai Levente szürkebarátját (Küküllőmente) választotta a zsűri.