Kiválasztották egyházunk idei borait

Ebben az évben a vajdasági Dimalis Kft. 2017-es évjáratú rajnai rizlingje és a szekszárdi Mészáros Pál 2015-ös évjáratú cabernet franc-ja lettek a Magyarországi Református Egyház borai. A különleges nedűket a Kárpát-medencei református szőlészek és borászok fórumának zsűrije választotta ki.

Kiválasztották egyházunk idei borait

Hatodik alkalommal szervezték meg a Kárpát-medencei református szőlészek és borászok fórumát (BORUM) március 2. és 4. között, melynek ez alkalommal a vajdasági Bácskossuthfalva adott otthont. A Református Közéleti és Kulturális Központ Alapítvány rendezvényére közel száz szőlész és borász érkezett szerte a Kárpát-medencéből, akik összesen 92 bort neveztek a versenyre.

 

 

A Magyarországi Református Egyház Bora 2018 címet a bácskossuthfalvi Méhes Béla borász 2017-es évjáratú rajnai rizlingje nyerte a fehérbor kategóriában, míg a szekszárdi borvidékről Mészáros Pál 2015-ös évjáratú cabernet franc típusú bora a vörösbor kategóriában. Kovács Pál borszakértő, a hat tagú zsűri elnöke szerint „a győztes borok méltó módon képviselhetik a református közösségen belül a borászatot".

 

 

 

A közel száz borból összesen tizennégyet értékeltek arany oklevéllel. A fórum végén a résztvevők úgy döntöttek, egy év múlva a borsodi Cserépfalu adhat otthont a VII. BORUM-nak.

 

 

 

Farkas Zsuzsanna

Fotó: Némedi-Varga Dávid

 

A cikk eredetileg a reformatus.hu-n jelent meg.