Alapító okiratot módosítottak

A novemberi ülésén több, az alapítvány működését érintő módosítást is elfogadott a zsinat.

Alapító okiratot módosítottak

A törvényi előírások betartása valamint a személyi változások miatt a tegnapi napon módosította a Református Egyház Zsinata az RKK alapító okiratát. Az új változások értelmében Nagy Sándortól Csányi János, a Színház és Film Intézet ügyvezető igazgatója vette át a kuratóriumi elnökséget. Nagy Sándor távozását és Szongtágh Szabolcs lemondását követően Csiszár Imre, Hajdúnánás alpolgármestere, a Debreceni Egyetem oktatója valamint Jónásné Nagy Katalin a Magyar Rádió Vasárnapi újság című műsorának felelős szerkesztője lett az Alapítvány kuratóriumi tagja.

 

Az alapítvány működését ezentúl egy felügyelőbizottság is segíti, melynek tagja a mindenkori zsinati tanácsos, jelenleg Gér András László; a zsinat mindenkori jogi osztályának vezetője, jelenleg Dr. Keszthelyi Zsolt; valamint Fónagy György; Dr. Törő Csaba Attila és Dr. Csáki-Hatalovics Gyula Balázs.

 

Köszönjük Nagy Sándor és Szontágh Szabolcs munkáját és életükre Isten gazdag áldását kérjük.


Az alapítvány kuratóriumának elnöke Csányi János, alelnöke Földváryné dr. Kiss Réka, a kuratórium tagjai dr. Csiszár Imre, Jónásné Nagy Katalin és Veres Sándor. Az alapítvány operatív működéséért felelős titkárságvezető Zila Gábor, a titkárság tagjai dr. Bársony Márton és Némedi-Varga Dávid.

 

 

Fotó és szöveg: Némedi-Varga Dávid