Református ízek találkozója

Református ízek találkozója – 2019. október 4-6., Hajdúnánás

A Református ízek találkozóját 2018-ban rendeztük meg először, a horvátországi Kopácson. A tavalyi program középpontjában a fűszerpaprika múltja, jelene és a rá épülő ételek álltak. Az előadások után paprikás ételek közös főzése és kézműves kirakodóvásár várta a Kárpát-medencéből érkezőket. Terveink szerint az idei év témája az ökológiai gazdálkodás lesz.

 

A Református Gasztrokulturális Programok kiemelt célja, hogy összekösse a Kárpát-medencében élő református élelmiszertermelőket, szakmai és baráti közösséget építve ki köztük, megismertetve őket egymással, az eseménynek helyet adó régióval és az ottani gyülekezetekkel. A Református Gasztrokulturális Programokhoz jelenleg kettő nagyobb esemény tartozik, melyet évről-évről megrendezünk.